Füvészblog

Natúr padlizsánkrém

Padlizsánkrém FüvészblogA padlizsánkrém kiváló előétel vagy vacsora – pirítóssal és friss zöldséggel, bárki könnyen el tudja készíteni. Erdélyben a padlizsánt vinetének vagy vinetának hívják, a vinetekrém nyers vöröshagymával, kevés olajjal, sóval és borssal készül. Hazánkban sokan jó fokhagymásan és sok majonézzel készítik, ami elnyomja a padlizsán természetes ízét.

A legegyszerűbb viszont a padlizsánt fokhagymával együtt sütni, amelyet később villával beletörünk. A fokhagymának elég 10-15 perc, hogy krémes legyen. Így a fokhagyma kellemetlen tünetei könnyen semlegesíthetőek, nem irritálja a gyomrot és nem leszünk tőle fokhagymaszagúak. Két kisebb padlizsánhoz egy fél fej fokhagyma elég. A padlizsánkrémet sóval, kevés olívaolajjal és majoránnával (vagy más friss fűszernövénnyel) ízesítjük. A maradék sült fokhagymagerezdeket pirítóson szétkenhetjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!