Füvészblog

Egészséges adventi naptár 9. nap

propoliszos méz Füvészblog2Szerezzük egy üveg propoliszos mézet!  A propolisz vagy méhszurok olyan gyantás, ragacsos anyag, amelyet a dolgozó méhek a kaptár védelmére, a betolakodó baktériumok és egyéb kórokozók ellen gyűjtenek. Legfontosabb alkotórészei a flavonoidok és ásványi elemek. A propolisszal dúsított méz ezért fokozottan immunerősítő, gomba-, baktérium- és vírusölő hatású. Fontos, hogy nyersen fogyasszuk, ne tegyük forró teába vagy süteményekbe. Az enyhe torokfájás ellen azonnal, megelőző jelleggel naponta fogyaszthatjuk. A propoliszt 1%-os alkoholos oldattal keverik a mézbe, erre mindenképpen érdemes ügyelni.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!