Használjunk több fahéjat! A fahéj illata a süteményeket, a forralt borokat és a karácsony estéket idézi meg. A Bibliában még elsősorban illatát értékelték szent kenetekhez, füstölőkhöz, de szerelmi vágyfokozóként használták az ágy illatosításánál. A görögök és a rómaiak a bort ízesítették vele. Gyógyhatása már a középkorban is ismert volt, ekkor a megfázás, nátha, arcüreggyulladás ellen használták. A 19. században kezdték az emésztési panaszok és felfúvódás enyhítésére alkalmazni. Antibakteriális, összehúzó, gyulladáscsökkentő hatású. Fokozza az inzulin hatékonyságát, javítja a glükóztoleranciát. A fahéj kiváló zsírégető, javítja a vérkeringést, csökkenti a vér koleszterinszintjét valamint a vércukorszintet, csökkenti a farkaséhséget is. A cellulitis elleni krémek gyakori összetevője, mivel stimulálja a vérkeringést, energiához juttatja a bőrt, a felszabaduló energia pedig rendkívül jó zsírégető. Nehéz étkezések után érdemes fahéjat rágcsálni. Ne lepődjünk meg, kétféle fahéj kapható, kínai változat (cassia) is van, amit már az ókorban is ismertek. A kínai világosabb és tömörebb, rúddá tekerik össze. Mi ragaszkodjunk a képen látható ceylonihoz, a bolti fűszerpolcokon csak ez van, máshol a kínai cassiába is belefuthatunk.
További információk: https://fuveszblog.cafeblog.hu/2010/12/
Legutóbbi hozzászólások