Váltsunk gyömbérre! A gömbér annyira sokoldalú fűszer- és gyógynövény, hogy használata mindenkinek ajánlott. Ázsiában 5000 éve ismert, a keleti orvoslásban 3000 éve alkalmazzák. Nemcsak a testet, hanem a lelket is erősíti: fokozza az intelligenciát és határozottabbá tesz. Emésztést elősegítő hatását ismerték fel a leghamarabb a kínaiak, majd a görögök, emiatt az ünnepi asztalon van a helye. Nyersen kicsit csíp,csak annyira, mint a paprika, de kiválóan csökkenti a puffadást, javítja az emésztést. Erősíti az immunrendszert, csökkenti a nátha és megfázás tüneteit: mind nyersen, mind a főzete. Általános gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású. Nyersen fogyasztva frissíti a leheletet. Csökkenti a koleszterinszintet és a magas vérnyomást. Fűszerként pácokba tehetjük húsokhoz, süteményekbe, főként a mézeskalácsba, kompótokba, levesekbe, meleg italokba. Íze jól harmonizál az almával, sütőtökkel és a naranccsal. Napi használata ajánlott, a téli időszakban szinte nélkülözhetetlen.
Legutóbbi hozzászólások