Ha az otthon töltött időt szeretnénk értelmesen kihasználni, ideje elkezdeni a csíráztatást. Ezzel maximalizáljuk a lakásban található egészséges élelmiszereket.
Erre a célra lehet kapni magkeverékeket is, amelyek egy komplex tápanyagforrást biztosítanak számunkra.
Érdemes nem csávázott, hanem bio magokat választani, hogy a felesleges vegyszereket elkerüljük.
Egy kis edénybe rakjunk földet vagy vattát, szórjunk bele magokat, és öntsünk rájuk vizet.
Az otthontartózkodás során könnyen nyomon követhetjük a csírák fejlődését. Ez némi optimizmust adhat nekünk a bezártság alatt. Időnként adjuk friss vizet a magoknak.
Egy hét múlva lehet is szüretelni a friss csírákat. A kis hajtásokat ollóval kell levágni, és mindig csak annyit, amennyire szükségünk van.
Ehetjük magában, szendvicsre halmozva vagy salátába keverve – mindegyik nagyszerű választás. Kiváló vitamin és nyomelemforrás – attól függően, melyik típust választjuk.
Érdemes elolvasni az ajánlókat, némelyik csíra enyhén csípős, mint például a retek-, hagyma-, brokkoli- és mustárcsíra, másoknak semleges az ízük. Jó kertészkedést és még jobb ínyenckedést! 🙂
Fő az egészség, de azért a csírákat inkább nyersen együk. 🙂
Legutóbbi hozzászólások