Füvészblog
Hatékony módszerek:
– muskátli, paradicsom, bazsalikom, levendula;
– diófa- v. gesztenyelevél (ággal);
– mécsesek, illóolajok (levendula, citrus, szegfűszeg, borsmenta, kámfor, eukaliptusz, rozmaring, kerti kakukkfű);
– ecettel enyhén átitatott vattapamacs v. tálkában;
Intenzív megoldás, ha citromot vagy narancsot félbevágunk, megtűzdeljük szegfűszeggel, és meglocsoljuk némi tiszta alkohollal.
Indiai citromfű
(Cymbopogon citratus) Az indiaiak a citromfűre és a belőle nyert citronella olajra esküsznek, a németek a paradicsomra (kiültetve), a rozmaringra, valamint különböző illóolajok keverékére (levendula, citrusok, szegfűszeg, borsmenta, kakukkfű, fokhagyma).
Oldal ajánlása emailben
X
Legutóbbi hozzászólások