Füvészblog

Csíráztassunk otthon - karanténtippek

Ha az otthon töltött időt szeretnénk értelmesen kihasználni, ideje elkezdeni a csíráztatást. Ezzel maximalizáljuk a lakásban található egészséges élelmiszereket.

 

Erre a célra lehet kapni magkeverékeket is, amelyek egy komplex tápanyagforrást biztosítanak számunkra.

Érdemes nem csávázott, hanem bio magokat választani, hogy a felesleges vegyszereket elkerüljük.

Egy kis edénybe rakjunk földet vagy vattát, szórjunk bele magokat, és öntsünk rájuk vizet.

Az otthontartózkodás során könnyen nyomon követhetjük a csírák fejlődését. Ez némi optimizmust adhat nekünk a bezártság alatt. Időnként adjuk friss vizet a magoknak.

Egy hét múlva lehet is szüretelni a friss csírákat.  A kis hajtásokat ollóval kell levágni, és mindig csak annyit, amennyire szükségünk van.

 

 

Ehetjük magában, szendvicsre halmozva vagy salátába keverve – mindegyik nagyszerű választás. Kiváló vitamin és nyomelemforrás – attól függően, melyik típust választjuk.

Érdemes elolvasni az ajánlókat, némelyik csíra enyhén csípős, mint például a retek-, hagyma-, brokkoli- és mustárcsíra, másoknak semleges az ízük. Jó kertészkedést és még jobb ínyenckedést! 🙂

Fő az egészség, de azért a csírákat inkább nyersen együk. 🙂

 

 

 

Címkék:

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!