Gondoljuk újra a bejglit! A karácsonyi asztalról nem hiányozhat a bejgli. Nagyanyám idejében a bejglisütés egész napos program volt. Diót törtek, mákot daráltak, kelesztették, sütötték, márványozták a tetejét. Sokan ragaszkodnak a hagyományos recepthez, de el lehet készíteni egészségesen is. Sokan a lisztet variálják, tönkölyből vagy rozsból sütik. A jó bejgliben sok a töltelék, a tészta csak jelzésértékű.
A nyers konyha kedvelői számára a gyümölcsös bejglit javasoljuk, amelyet nem kell sütni, így megőrződnek az ételek természetes tápanyagai. A mákos és diós tölteléket almából és banánból készült aszalványlapokba tekerjük. 15 dkg tölteléket 4 kanál mézzel, fél naranccsal és egy evőkanál citromlével, illetve tetszés szerint mazsolával ízesítjük.
Kommentek