Süssünk mákkal liszt helyett! Régen a mákdarálás még a konyhai fitnesz része volt, ma már főként darálva vesszük a mákot. Annyira szeretjük, hogy az uniós csatlakozás majdnem megbukott a mákos bejgli miatt. Magas kalcium-, magnézium- és káliumtartalma miatt mindenkinek jó szívvel ajánlható. Megtalálhatóak benne az omega-3 zsírsavak is, amelyek a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben védenek, és immunerősítő hatásúak. A mák növeli a szellemi teljesítőképességet, erősíti a csontokat. Idegfájdalom-csökkentő, nyugtató, altató hatású.
A mákból nagyon jó sütiket lehet készíteni liszt nélkül, főleg a paleolit konyha jeleskedik ebben. Mézzel és rostos narancslével keverve különleges csemege. Jól illik a meggyhez és az almához is.
Mákos-meggyes paleo süti:
Reszelt almához (2 db) adjunk 20 dkg darált mákot, mézet, 2 kikevert tojás sárgáját, felvert tojásfehérjét (3 tojásból), reszelt narancshéjat, csipet sót. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett meggyet a befőttből. 180 fokon 35 percig süssük.
Kommentek