Füvészblog

Almás-diós zabpelyhes süti

zabpehelyhes almás FüvészblogA zabpehelynek kedvező élettani hatásai miatt van helye az egészséges táplálkozásban. Kis mennyiségben is csökkenti a koleszterinszintet, oldható rosttartalma  lassítja az emésztést, stabilizálja a vércukorszintet. Főve még alacsonyabb a glikémiás indexe (GI). Gazdag B- és E-vitaminban, magnéziumban, káliumban és vasban. Regenerálja az idegeket és a beleket, gyulladáscsökkentő. Ajánlott fokozott kimerültség és stressz esetén, de naponta is fogyaszthatjuk. Teltségérzetet okoz, ezért diétában jól alkalmazható tejjel-fahéjjal, joghurttal vagy teában. Nem tartalmaz glutént.

 

Almás-diós zabpelyhes süti

Hozzávalók:

  1. 250 g apró szemű zabpehely
  2. 2 közepes alma reszelve
  3. 1 marék aprított dió
  4. 50 g vaj
  5. 1 cs. sütőpor
  6. 2 ek. barna vagy nyírfacukor
  7. 1 ek. méz
  8. kevés őrölt fahéj
  9. reszelt gyömbér
  10. kevés szódabikarbóna

Összedolgozzuk, majd a hűtőben egy-két órát állni hagyjuk. Sütési idő: 15 perc 160 fokon.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!