Amikor először bontottam fel egy gránátalmát, akkor a család gratulált: – Óriási küzdelem lehetett, a konyha “vérben” úszik! Nagyon macerás, de megéri küzdeni vele, ugyanis igazán egészséges és finom! Jótékonyan hat a szív- és érrendszerre, magas a C-vitamin, vas- és antioxidáns tartalma. A magvak élelmi rostja jót tesz az emésztésnek. Őshazája a Közel-Kelet, megtalálható a babiloni szövegekben, a bibliában és a koránban is.
Először óvatosan vágjuk le a tetejét, majd vágjuk fel a héját négy egyenlő részre.
Ezután törjük kézzel négyfelé. Ezt már érdemes egy tálban csinálni, víz alatt végezve kevesebb fröcsköléssel jár. A magokat ki kell törni a héjból. Kézzel egyszerűbb, de kanállal rá lehet segíteni.
Végül a héj és a magvak elválnak egymástól. A héjat leszedjük és kidobjuk, a magokat szűrővel leszűrjük.
Így már alkalmas a fogyasztásra! Ehetjük nyersen, csinálhatunk belőle gyümölcslevet, chutneyt, gyümölcssalátát, de süteményekben is finom!
Egy másik változat itt olvasható: https://fuveszblog.cafeblog.hu/2013/11/06/granatalmabontas-haladoknak/
Kommentek