Füvészblog

Édes élet - a tápláló must

must FüvészblogSzüret idején mindenki örül a frissen préselt mustnak, ami tartalmazza a szőlő zamatát, és alapja lesz az új bornak. Magas vitamin- és ásványi anyag tartalma miatt érdemes napi egy-két pohárral elfogyasztani belőle.  

Gyorsan felszívódó gyümölcscukor tartalma miatt nemcsak a szüretben kimerültek kaphatnak új erőre tőle, de a könnyű őszi náthának is kiváló ellenszere. A C-vitamin növeli az ellenálló-képességünket,  a K -vitamin segíti az alvást, az A-vitamin a bőr szépségét fokozza. Ezen kívül antioxidánsokban gazdag, megköti a káros szabadgyököket.

Magas káliumtartalma az izomműködést segíti, a kalcium a csont- és fogak egészségét, a vas a vérképzést javítja, a magnézium az idegrendszerre és a szívműködésre hat kedvezően. Regeneráló hatása miatt a must mindenki, de elsősorban a gyerekek és idősek, valamint a lábadozók számára, ajánlott. Közismert, hogy a must jótékonyan hat az emésztésre, ezért fogyasztásánál fontos a mértékletesség.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!