Füvészblog

Almakarika otthon

almakarika FüvészblogEgy kis aszalás megint! Az egyik legjobb rágcsálnivaló télen a szárított almakarika. A nyers alma vitamintartalma miatt sokkal jobb választás, de a friss gyümölcs savassága miatt az érzékeny gyomrúak számára nem mindig szerencsés. Kíméletes szárítással megőrizhetőek a vitaminok egy része, valamint az alma rosttartalma.

A szárított almachips elkészítése pofonegyszerű. Az almát nem muszáj meghámozni és kicsumázni, de szeletelni  mindenképpen érdemes.

A tartósítás miatt lespriccelhetjük friss citromlével, de lehet fahéjas cukorral – akár nyírfacukorral – ízesíteni is. A cukor aszalványokhoz nem szükséges, de tapasztalatok szerint ropogóssá teszi az almát.

almakarika Füvészblog2

Szárítani lehet: –  szobahőmérsékleten napokig – felfűzve vagy tálcán kiterítve,

– aszalógépben alacsony hőmérsékleten 8-14 órán keresztül,

– vagy sütőben 90 fokon 1-2 órán át sütve.

Így viszonylag kevés munkával ízletes snacket készíthetünk télire.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!