Egy kis aszalás megint! Az egyik legjobb rágcsálnivaló télen a szárított almakarika. A nyers alma vitamintartalma miatt sokkal jobb választás, de a friss gyümölcs savassága miatt az érzékeny gyomrúak számára nem mindig szerencsés. Kíméletes szárítással megőrizhetőek a vitaminok egy része, valamint az alma rosttartalma.
A szárított almachips elkészítése pofonegyszerű. Az almát nem muszáj meghámozni és kicsumázni, de szeletelni mindenképpen érdemes.
A tartósítás miatt lespriccelhetjük friss citromlével, de lehet fahéjas cukorral – akár nyírfacukorral – ízesíteni is. A cukor aszalványokhoz nem szükséges, de tapasztalatok szerint ropogóssá teszi az almát.
Szárítani lehet: – szobahőmérsékleten napokig – felfűzve vagy tálcán kiterítve,
– aszalógépben alacsony hőmérsékleten 8-14 órán keresztül,
– vagy sütőben 90 fokon 1-2 órán át sütve.
Így viszonylag kevés munkával ízletes snacket készíthetünk télire.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: