![]() |
Mángold levél |
A közösségi kertben kaptam egy nagy fej mángoldot, cserébe meg kellett mondanom, mi az. 🙂 Hazafelé is sokan rácsodálkoztak a nagy halom levélre a kezemben, még mindig kevesen ismerik. A mángold levélzöldség, ugyanúgy lehet felhasználni, mint a hasonló fajtákat. Ínyencek előnyben!
A kisebb leveleket és a levélnyeleket érdemes salátának összevágni, íze kellemesen karakteres, érdemes más zöldségekkel keverni, nem dominál. A magam részéről a színes, piros és sárga nyelű mángoldot kedvelem, de a fehér nyelűt is fel lehet dobni más színes zöldségekkel. Amíg elkészül a töltött mángold, kellemesen be lehet salátázni.
Nyáron könnyebb ételekre vágyunk, mint a nehezen emészthető töltött káposzta. A mángold levele kiválóan alkalmas a töltésre, könnyen formázható, nem olyan rugalmatlan, mint a szőlő- vagy a torma levele, íze nem annyira savanyú, mint a sóskáé. Ráadásul mindenki azt tölt bele, amit szeret. A füstölt íz is nagyon jól passzol hozzá. Bő lével, tejföllel vagy joghurttal keverve, igazi nyári ebédet lehet belőle kerekíteni. Mindenkinek ajánlom! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: