Füvészblog

Húsvéti kalácsok Európában

La mona de Pasqua
Spanyolország több vidékén, Valenciában, Katalóniában, Aragóniában, Kasztília-La Manchában, készítik ezt a tojásos kenyeret, amelynek neve Mona de Pasqua. 

Kozunak, Cozonac
Bulgáriában kozunak, Romániában cozonac a húsvéti kalács, amelyet Albániában és Macedóniában is fogyasztanak. A gyümölcskenyérhez hasonlóan mazsolával, dióval, narancshéjjal ízesítik, a tetejére mákot szórnak. 
Colomba Paquale

Olaszországban húsvétkor galamb alakú süteményt esznek, amiben nincs mazsola, hanem kandírozott narancshéj.

Tsoureki
A görög tsoureki is egy török eredetű, diós vagy mandulás fonott kalács, lehet kerek vagy hosszúkás, amit piros tojással szolgálnak fel. A piros tojás Jézus vérének szimbóluma. 

Folar 

Az egyik legszemrevalóbb a portugál húsvéti kalács egy változata, az Algarve régióban készült fahéjas-csokis folar. 


Osterlamm

Németországban vaníliás, bárányalakú piskóta sütit esznek, a fehérségét a porcukor adja.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!